مقدمه
ملانوز سبوره یکی از علل هایپرپیگمانتاسیون صورت است که در نواحی چربی صورت ظاهر می شود. این بیماری بیشتر در انواع پوست فیتزپاتریک ۴ تا ۶ دیده می شود و می تواند باعث مشکلات زیبایی برای بیماران شود و آنها را به دنبال روش های سفید کننده ای که می تواند برای آنها نیز خطرناک باشد سوق دهد
معرفی مورد
یک مرد 19 ساله با لکه های قهوه ای تیره در دو طرف چین های بینی مراجعه کرد. با توجه به معاینه پوست، ماکول های بیضی شکل عددی با هیپرپیگمانتاسیون و پوسته پوسته شدن خفیف در محل اتصال چین بینی و ناحیه فوق لبی به صورت دو طرفه وجود داشت. بیمار قبل از مراجعه به بخش پوست ما، یک کرم بدون نسخه حاوی هیدروکینون برای سفید کردن نواحی پرپیگمانته به مدت یک ماه استفاده کرده بود. رنگدانهها همگن و قهوهای مایل به سیاه بود و با استفاده از تست لامپ وود کنتراستی نشان نداد. علاوه بر این، ماکول های هیپرپیگمانته پایه سبوره در محل اتصال alar-supralabial به صورت دوطرفه وجود داشت. سابقه پزشکی بیمار و یافته های بالینی تشخیص ملانوز سبوره را تایید کردند. پماد تاکرولیموس 0.1 درصد یک بار در شب و کرم ایزوکونازول نیترات یک بار در روز به عنوان درمان به مدت یک ماه تجویز شد. یک مرطوب کننده مبتنی بر آب و ضد آفتاب نیز به درمان اضافه شد. علاوه بر این، به بیمار توصیه شد که دو بار در هفته از ترکیب لایه بردار صورت حاوی آلفا هیدروکسی اسید 10 درصد و بتا هیدروکسی اسید 2 درصد استفاده کند. پنج ماه پس از شروع درمان، هایپرپیگمانتاسیون به سختی در صورت او قابل تشخیص بود.
نتیجه گیری
ملانوز سبوره باید از سایر انواع ملانوزهای صورت متمایز شود تا درمان مناسب شروع شود. برای اطمینان از موثرترین درمان، ارزیابی جامع سابقه پزشکی بیمار و معاینه فیزیکی کامل برای تشخیص دقیق ملانوز سبوره ضروری است.
واژههای کلیدی: ملانوز، سبوره، هیپرپیگمانتاسیون، درماتوزهای صورت
دیدگاههای ثبت شده