آلتمتریک به بیان اثر یک مقاله در جامعه می پردازد

امروزه شاید بتوان گفت مهمترین دغدغه و نگرانی هر نویسنده ای، اطلاع از تاثیرگذاری مقاله یا اثر علمی خود در جوامع علمی سراسر دنیا باشد.

این موضوع که یک مقاله به چه تعداد توسط دیگران در منابع مختلف ارجاع داده شده باشد یا اینکه چه مقدار توسط کاربران در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته شود از جهات بسیاری می تواند حائز اهمیت باشد. تمامی این موارد به وسیله شاخص علم سنجی به نام آلتمتریک قابل اندازه گیری است.

شاخص آلتمتریک مقالات، کتب و سایر مدارک علمی را بر اساس تعداد دفعات به اشتراک گذاری، دانلود و استفاده آنها در شبکه های اجتماعی، وبلاگ ها، روزنامه ها و… ارزیابی می کند. به همین منظور آلتمتریک تصویر وسیع و جامعی از تمامی بحث ها و گفتگوها پیرامون یک مقاله علمی را فراهم می کند.

https://www.youtube.com/watch?v=M6XawJ7-880


آلتمتریک چگونه کار می کند؟

روش نشان دادن میزان ارجاعات در آلتمتریک به شکل یک دونات رنگی می باشد. به نحوی که تمامی ارجاعات به وسیله یک عدد در وسط آن نمایش داده می شود. این عدد شامل تمامی تعداد ارجاعات شبکه های اجتماعی، وبلاگ ها، روزنامه ها، سرفصل های درسی و… می باشد.

همچنین این ارجاعات توسط آلتمتریک ارزش گذاری می شوند. به عنوان مثال گزارش منتشر شده در یک روزنامه نسبت به یک توئیت از اعتبار بالاتری برخوردار است.
رنگ های تشکیل دهنده دونات نیز انعکاسی از تنوع منابع می باشند. به طوری که هر رنگ و میزان آن نشان دهنده نوع و تعداد ارجاعات در آن منبع می باشد.

 

 

 

چگونه می توان از آلتمتریک استفاده نمود؟

وش اصلی استفاده از لوگوی آلتمتریک در سمت راست مجلات دارای این سرویس می باشد که با کلیک بر روی آن می توان به اطلاعات دموگرافیک مقاله دست یافت.

که از لینک زیر قابل دسترسی است.


http://hepatmon.com/en/articles/15233.html

لازم به ذکر است که بهترین تخمین توسط آلتمتریک مربوط به مقالاتی است که از جولای ۲۰۱۱ به بعد منتشر شده اند.

 

انتشارات کوثر تاکنون موفق به ایجاد زیرساخت و کسب مجوز رسمی برای دو مجله زیر در این پرتال گردیده است.

Hepatitis Monthly

 Iranian Red Crescent Medical Journal