بیانیه رسمی انتشارات کوثر در پاسخ به فضاسازی اخیر در خصوص خبر رترکشن واچ
مجلات علمی ایران سرمایه های اصلی محققین این مرز و بوم هستند
بدنبال اقدام پابمد سنترال در نوامبر سال ۲۰۱۶ (۱۶ ماه گذشته) و تعلیق دو ساله به برخی مجلات دنیا از ناشرین مختلف و همچنین از مجلات ایرانی (که تعدادی از این مجلات با همکاری انتشارات کوثر منتشر می گردند) و همگی از مجلات پرافتخار و با کیفیت جمهوری اسلامی ایران میباشند، یکی از خبرنگاران وبلاگ خبری Retraction Watch با هدف بررسی بیشتر ، یک مصاحبه دو طرفه از یک سو با نماینده انتشارات کوثر و از سوی دیگر با سخنگوی پابمد سنترال در سه روز گذشته منتشر نمود.
متاسفانه و طی یک اقدام از سوی یکی از افراد سودجو و فرصت طلب ، این مصاحبه که در آن نکات بسیار ارزنده ای در خصوص اقدام PMC برای همگان روشن شد با آی دی جعلی و مشکوک با نام “Science Real” بصورت وارونه در فضای مجازی توزیع گردیده است. لذا جهت روشن شدن اذهان دانشگاهیان محترم موارد بیان شده در خبر مربوطه را به استحضار میرسانیم. ضمنا اصل خبر در لینک زیر در دسترس میباشد:
- همانگونه که در خبر ملاحظه میفرمایید، انتشارات کوثر به عنوان عضو فعال COPE ، تنها ناشری نبوده است که تحت ارزشیابی مجدد علمی قرار گرفته و علاوه بر کوثر از اکثر ناشرین دنیا هماندن الزویر و BMC و اشپرینگر و Medknow، این موارد گزارش گردیده است که لیست حدود ۵۰ تایی تا تاریخ مارچ ۲۰۱۷ را در لینک http://scinews.ir/?p=2421 قابل مشاهده است. ضمنا در خود پست هم این مورد گزارش گردیده است.
-
دلایل مطروح شده از سوی PMC به مجلات همگی دلایل علمی بوده که برخی از این دلایل در این لینک (یکسال پیش) منتشر گردیده بود. (http://scinews.ir/?p=2425) انشالله با برنامه ریزی مناسب از سوی هیات تحریریه مجلات و با فرصت دو ساله در نوامبر امسال، موفق به ارتقا کیفیت مجلات گردیده و بار دیگر در این پایگاه حضور یابیم.
-
در متن خبر به خوبی مشخص است که ارتباط کوثر با PMC کمافی السابق برای سایر نشریات برقراربوده و تمامی مجلات دیگر در آن پایگاه به روز میباشند.
-
از ۱۶ ماه گذشته تاکنون ، این مجلات و سایر مجلات انتشارات در نمایه های اصلی و مرجع مانند Scopus و ISI به روز بوده و تمامی محققین قادر به رهگیری مقالات خود در آنها میباشند. لذا استناد فرد با اکانت مجهول “Science Real” در خصوص تعلیق مجلات انتشارات کوثر در “سایر نمایه سازها” کذب محض بوده و از نمونه های بارز سیاه نمایی و نشر اکاذیب و قابل پیگیرد قانونی است.
-
امیدواریم با هوشیاری مسوولین و مدیران محترم گروههای مجازی فرصت نشر اکاذیب از فرد یا افرادیکه با نقاب جعلی و بدون هویت حقیقی سعی در تخریب هدفمند وجهه علمی مجلات و سرمایه های علمی این کشور مینمایند، گرفته شود. هدف همه ما درج خبر و گردش صحیح اطلاعات است. ارتباط اینگونه افراد با بحث “فروش مقالات” و “پایان نامه نویسی” و بدنام کردن حیثیت علمی ایران در مجامع بین المللی در آینده نزدیک از طریق مجاری قانونی به اطلاع همگان خواهد رسید.
دیدگاههای ثبت شده