طبق تعریف ارائه شده از سوی موسسه تامسون رویترز، ضریب نفوذ با دو تعریف “با” و “بدون” ارجاع به خود یا Self-Citation ارائه می گردد.
در ماه جولای هر سال ضریب نفوذ با متغیرهای علم سنجی یا Scientometric متنوعی همانند Self-Citation ارائه می شود.
پیرو مقالات قبلی در خصوص افزایش ارجاعات یک مجله و راهکارهای پیشنهادی برای تشویق نویسندگان به ارجاع مقالات چاپ شده در مجلات توسط سردبیران و پیرو آن افزایش Impact Factor، در زیر چند نمونه پیش نویس برای ارسال به نویسندگان پیشنهاد می گردد. با مطالعه دقیق و بررسی Citation مقالات توسط سردبیر محترم، می توان این پیش نویس ها را برای سه دسته مختلف نویسندگان اختصاصی سازی کرده و از طرف مجله ارسال نمود.
یکی از آفات شایع اخلاق در نشر در بحث مشکلات حق تالیف Authorship Issues نویسنده افتخاری یا Guest Author و یا Honorary می باشد. این نوع نویسندگان هیچ رابطه منطقی علمی و کاری با مقاله نداشته و تنها با هدف پرستیژ یا افزایش شانس چاپ مقاله وارد نویسندگان می شوند.
فرآیند داوری در مجلات علمی پژوهشی برعهده ۳ رکن اساسی سردبیر، داور و نویسنده می باشد. سردبیر نیز در دو مرحله قادر به اعمال نظرات علمی و قضاوت بر روی مقالات می باشد.
۱) غربالگری اولیه مقالات
۲) External Peer Review یا داوری در مجلات
طبق تعریف کمیته بین المللی ویراستاران مجلات پزشکی (ICMJE) نویسنده یا Author به فردی اطلاق می شود که نوشتن یک ایده را بر عهده دارد.
نویسنده روح یا Ghost Author از مصادیق مشکلات حق تالیف یا Authorship Issues است که در صورت عدم رعایت اخلاق در نشر به راحتی اتفاق می افتد.
یکی از اهداف انتشار هر مقاله علمی خوانده شدن و استناد به آن در مطالعات آتی می باشد. ضریب نفوذ یا Impact Factor نیز به بیان همین تعداد استنادات می پردازد.
نقش نویسنده مسوول یا Corresponding Author تنها تا زمان انتشار مقاله نمی باشد. بلکه نقش و وظیفه وی تازه پس از انتشار مقاله شروع می شود.
سردبیر و هیات تحریریه از یک سو و نهادهای نظارتی دانشگاهی و کشوری از سوی دیگر دو بازوی مهم جلوگیری و کنترل خطاهای اخلاق در نشر در حوزه Authorship issues هستند. مشکلات نویسندگی با Authorship در دو گروه مهم نویسنده روح (Ghost Author) و نویسنده افتخاری میهمان یا Gift Author هستند که هر دو آنها از مصادیق عدم رعایت اخلاق در نشر در مقالات می باشند.
این کتب خارجی اکثرا جزو منابع علمی مرجع محسوب شده و توسط ناشرین معتبر بین المللی منتشر شده اند.