خبر از: کانال ساینتومتریک
در مقاله ای که به تازگی در مجله ی معتبر Sci_Eng_Ethics به چاپ رسیده است تعداد ۱۴۶۰ مقاله در بین سالهای ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ (در مجلات ایرانی به زبان فارسی و انگلیسی) بررسی شده است. آمارهای جالبی در این مقاله ارایه شده است. از جمله این که تنها حدود ۳۰ درصد از مقالات، کد اخلاق را ذکر کرده اند. بیش از ۵۰ درصد از مقالات صحبتی از رضایت نامه آگاهانه از بیماران نکرده اند و نزدیک به ۸۰ درصد مقالات نیز به موضوع مهم تضاد منافع اشاره نداشته اند.
خبر از: کانال ساینتومتریک (@Scientometric)
از شاخص تعداد مقالات رترکت شده می توان به بررسی وضعیت اخلاق پژوهشی در موسسات پی برد. البته این کار مستلزم انجام جستجویی دقیق بر اساس فرمول جستجوی حساب شده و اسکرین بعدی مقالات می باشد. برای این که مشخص شود بیشترین تعداد مقالات رترکت شده از طرف کدام دانشگاهها (Affiliation) در ایران منتشر شده است میتوان جستجوی اولیه ای در اسکپوس با فرمول جستجوی زیر در عنوان مقالات (تقریبا بدون در نظر گرفتن محدودیت زمانی) انجام داد.
یکی از مهمترین و معتبرین شاخصه های علم سنجی و کیفیت سنجی مجلات علمی استفاده از ایمپکت فکتور یا Impact Factor ارایه شده توسط موسسه تامسون رویترز (Clarivate Analytics) است که هر ساله در ماه مارچ ارایه میشود. گذشته از مزایای بیشمار این نمره، اشکالاتی نیز بر آن وارد شده است. از آنجمله:
خبر: کانال ساینتومتریک
نیچر: تعداد مقالات #ISI و همچنین مقالات پر استناد ISI برای آمریکا در فاصله ی بین سال های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ رو به کاهش بوده است
تنظیم: دکتر حیدر شرفی
سامانه ی Publons یکی از شرکتهای همکار رویترز میباشد که با هدف ارایه داوری علمی و شفاف راه اندازی شده است. اهداف این سامانه عبارتند از: