شماره 69 / 2020-02-29 / 7 مقاله
با توجه به ضرورت انتقال تجربیات علمی در بین محققین دنیا برای شکست کرونا

انتشارات کوثر با تیم عملیاتی آنلاین خود آماده دریافت، داوری علمی خارج از نوبت و انتشار سریع مقالات عملی دانشگاهیان در خصوص بیماری کرونا میباشد.

نقد یک مقاله مهم در مورد ایران که در سال اخیر در لنست منتشر شده است

مقاله ای در مجله لنست در مورد وضعیت ایران در گذار منتشر شد. هدف ما ارایه برخی انتقادات در قالب نامه به سردبیر بر روی این مقاله و قضاوت خوانندگان محترم است.

حرکت در مسیر بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی:

سهم پژوهش در سرانه کشور چقدر است و تاکنون چه میزان از آن در عمل محقق شده است؟ به کمک پژوهش چگونه میتوان عدالت در سلامت را برقرار نمود؟ 

اتصال به بزرگترین بانکهای اطلاعاتی دنیا برای یافتن بهترین داوران

دعوت از داوری یکی از مشکلات اساسی در همه مجلات علمی دارایPeer Review  محسوب میشود. داوران مناسب برای هر مقاله به راحتی در دسترس نیستند و پیدا کردن داور خوب یکی از نکات کلیدی در افزایش کیفیت داوری مقالات میباشد. حاصل ده سال تجربه انتشارات کوثر در ایجاد سیستم مدیریت مجلات، موجب تهیه و بهره برداری از اولین سامانه پرقدرت درپیدا کردن داوران به مجلات گردیده است. این سامانه به دست مهندسین توانمند ایرانی تولید و به مرحله بهره برداری کامل برای 80 مجله ایرانی رسید. افزونه NeoConnect در همه مجلات کوثر در اختیار هیات تحریریه قرار گرفت. با کمک این افزونه، امکان دعوت داوران از پایگاههای معتبری مانند Medline, ISI, Scopus به پروسه داوری در مجلات انتشارات کوثر فراهم گردید.

داوران در همه مجلات کوثر به هم متصل شدند

انتخاب داور و داوری در زمان صحیح مشکل تمام مجلات دنباست. داوران بر اساس گروه بندی و فیلد علمی خود به مجلات دعوت میشوند. در مجموع و تا امروز بیش از 10 هزار داور مختلف از اقصی نقاط دنیا در مجلات کوثر ثبت نام شده اند. با تجمیع داوران و اشتراک داوران در مجلات میتوان تاحدود زیادی مشکل کمبود داور در مجلات را مرتفع نمود. از دسامبر 2019 داوران در همه مجلات انتشارات کوثر به هم مرتبط شدند. این ارتباط باعث افزایش بهره وری در مجلات میگردد.​​​​​​​ از این به بعد همه سردبیران و کمک سردبیران میتوانند درمجلات انتشارات کوثر با کمک یک گزینه جدید به جستجو و دعوت از داوران درهمه مجلات بپردازند. همچنین سردبیران قادر خواهند بود تا باکمک این ابزار جستجوی خود در بین داوران را تنها محدود به داوران Publons یا دارای ORCID نمایند.

شایعه یا واقعیت یک توییت منتسب به انتشارات MDPI ؟ | تخریب وجهه یک مجله به دنبال نشر مقالات تقلبی از بیمارستانهای چین

توییتی منتسب به انتشارات MDPI از کشور سوییس اخیرا در فضای مجازی ویرال شده است. صرفنظر از درستی یا شایعه بودن خبر، اصل مطلب برای سردبیران مجلات ایرانی بسیار مهم و حایز اهمیت میباشد. در این توییت که آنرا به انتشارات MDPI نسبت میدهند، اعلام شده است که : "به علت حجم بالای تقلب و فریب از سوی نویسندگان با افیلیشن بیمارستانهای چینی ، انتشارات تا اطلاع ثانوی از پذیرش مقالات آنها امتناع میکند." تاکنون پاسخ رسمی در توییتر MDPI به این توییت داده نشده است. لذا : مقالاتی که از چین میرسند، با دقت بیشتر بررسی و داوری و غربالگری شوند. آیا میدانستید این تصور "بداخلاقی در نشر" و "توهم متقلب بودن" درحال حاضر بیشتر از همه ملت های دنیا، متوجه "ایران" است؟؟! آیا میدانستید یکی از دلایل اصلی "متقلب دانستن ایرانیان" ، رترکت 58 مقاله انتشارات نیچر- اشپرینگر بود که مسببین اصلی هنوز حتی یک بار هم محاکمه نشده اند؟!! آیا میدانستید متولیان پژوهش کشور تاکنون هیچ اقدامی برای محاکمه آنها (پس از گذشت 3 سال) نکرده اند؟؟!! 

محققان دانشگاه اوتاوا با یک بررسی به میزان توجه مجلات در غربالگری هوشمند مقالات ورودی پرداختند

محققان دانشگاه اوتاوا با یک بررسی مداخله ای روی 600 مجله مشکوک به یغماگری یا Predatory Journal اقدام به سابمیت یک مقاله منتشر شده از Nature نمودند. اولین و بدیهی ترین اصل رعایت اخلاق در نشر در مجلات شناسایی مقالات منتشر شده قبلی و ریجکت آنها در ابتدای سابمیت است. آنها با انتخاب 600 مجله از لیست قبلی Bealls و لیست مجلات OMICS  سه گروه مجله را انتخاب نمودند:  مجلات Open Access، مجلات دارای اشتراک، مجلات مشکوک به یغماگری یا Predatory. یک ماه پس از سابمیت نتایج بررسی و منتشر شد. بعد از یک ماه 51% مجلات پاسخ دادند. جالب این بود که 4 مجله از کل مجلات در مدت یک ماه بدون حتی یک سوال مقاله را پذیرفتند و 13 مجله هم درخواست Revision دادند؟؟!! در حالیکه 291 مجله آن را به دلایل مختلف ریجکت کردند که تنها در حدود 113 مجله دلیل اصلی یعنی مشابهت ذکر شده بود.