در راستای هم اندیشی و بهره مندی از تجارب یکدیگر در رابطه با چک لیست های داوری و مسائل مربوط به انتشار سالامی، روز شنبه 13 آذر 1400 (ساعت 10:30 الی 12) یک وبینار آموزشی با عنوان "بررسی چک لیست های داوری و انتشار سالامی" با ارائه و سخنرانی آقای دکتر سیدمحمد میری (مدیرعامل انتشارات بین المللی بریفلند-کوثر) برگزار خواهد شد.
در راستای هم اندیشی و بهره مندی از تجارب یکدیگر در رابطه با داوری مقالات علوم پزشکی، روز چهارشنبه 28 مهر 1400 (ساعت 8:30 الی 10) یک وبینار آموزشی با عنوان "کارگاه آموزشی داوری مقالات علوم پزشکی" توسط انتشارات کوثر با هماهنگی و همکاری معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی دزفول برگزار خواهد شد. علاقمندان میتوانند علاوه بر حضور آنلاین در وبینار، از مطالب آن بصورت آفلاین نیز بهره ببرند.
به دانشجویان و اساتید ما آموزش اخلاق در پژوهش داده نمیشود. چیزی به این نام نداریم. لذا "سرقت ادبی" در بین نویسندگان ایرانی بیداد میکند. هیات علمی ما نمیداند که با انتشار دو مقاله (تقریبا یکسان) از یک پایان نامه یا پروژه تحقیقاتی در حال ارتکاب یک جرم واضح به نام "سالامی" است. اما نقش داور مجله و سردبیر آن در هنگام مواجه با یک مورد سالامی چیست؟ بیشتر بخوانیم.
دانشجوی PhD برای فارغ التحصیلی به دو مقاله از یک پایان نامه نیاز دارد. اگر منتشر نکند، به وی اجازه فارغ التحصیلی نمی دهند. در روز روشن عالی ترین سطح علمی مملکت (یعنی دانشجوی دکتری را) مجبور به یک نوع سرقت علمی پیچیده میکنند. دقت کنید "مجبور میکنند". وزارتین بهداشت و یا عالی، این شرط را برای دفاع PhD سالهاست که وضع کرده اند. انتشار دو مقاله از یک پرژوه تحقیقاتی مصداق بارز "انتشار سالامی" است. چرا هیچ مسوولی تاکنون به فکر تغییر این معیار نیفتاده است؟ نمیدانند یا دانسته موجب گسترش فساد در علم کشور هستند؟
کاربران وب سایت های مجلات انتشارات کوثر از این به بعد میتوانند با انتخاب رنگ پس زمینه وب سایتها از قابلیت "حالت تاریک" یا Dark Mode بهره ببرند. حالت تاریک، حالتی است که در آن واسط کاربری، متن و عناصر روشن را در پسزمینهای تیره به نمایش میگذارد. در مقابل حالت روشن که حالت رایجتری است متن تیره را در پسزمینهای روشن به نمایش میگذارد. طبق تحقیقات به عمل آمده، حالت تاریک در طولانیمدت آسیب بسیار کمتری به چشم انسان وارد میکند و مانع از بروز نزدیکبینی در چشمانتان میشود.
دولت روحانی با همه نکات قوت و ضعف تمام شد. آنچه واضح است اینکه خیلی ها بی صبرانه منتظر اتمام این دولت هستند. دولت جدید آقای رییسی یک ویرانه را تحویل میگیرد با دنیایی از مطالبات و مشکلات. مشکلات ریز و درشتی که ابتدا با یک درمان موقت و سریع باید آنها را درمان کرد و سپس با درمانهای درازمدت در فکر تغییرات اساسی بود. در زمینه پژوهش دو مشکل حیاتی و اورژانسی وجود دارد که در قدم اول و بدون فوت وقت باید کمک تیم جدید مدیریتی و سیاستگزاری وزارت بهداشت در تعامل با کارشناسان درمان شوند: اولین و ضروری ترین مشکل تغییر معیارهای ارزشیابی اساتید و دانشجویان و مورد دوم مبارزه با فساد در پژوهش است. هر دو اینها در کوتاهترین زمان ممکن و با اولویت بالا می بایست مورد جراحی اورژانس قرار گیرند.
مقاله شما بعد از 48 ساعت در پره پرینت و بدون داوری منتشر میشود. چند روز بعد از انتشار در پره پرینت، 4 محقق دیگر به مقاله شما ارجاع میکنند و شما خوشحال هستید که 4 ارجاع یا Citation به مقاله شما انجام شده است. بعد از یک ماه موفق میشوید همین مقاله را در یک مجله معتبر علمی و پس از داوری منتشر نمایید. اما در بررسی نهایی و بعد از 3 ماه متوجه میشوید که این 4 ارجاع به مقاله شما در پره پرینت، هیچ ارزشی در اچ ایندکس شما ندارد. مشکل کجاست؟ آیا مقاله ای که در پره پرینت منتشر میشود میتواند مورد استناد قرار گیرد؟ آیا استناد به این نسخه ناکامل از مقاله به صلاح نویسندگان است؟ آیا راهی برای تجمیع ارجاعات دو نسخه از مقاله شما وجود دارد؟