شماره 82 / 2021-11-30 / 10 مقاله
وب سایت جدید مجله آماده پذیرش مقالات شما در موضوع تحقیقات دارویی میباشد

از ابتدای سال 2022 مجله "تحقیقات دارویی ایران" یا Iranian Journal of Pharmaceutical Research با ایمپکت فکتور 1.7 و نمایه شده در ISI (SCIE)  و سایت اسکور 2.8 در نمایه Scopus و همچنین لیست شده در PubMed Central و بسیاری از نمایه های معتبر به جمع خانواده مجلات انتشارات بریفلند پیوست. این مجله با انتشار بیش از 160 مقاله علمی پژوهشی در سال یکی از مجلات سرآمد و برتر در حوزه تحقیقات علوم دارویی در کشور و در منطقه میباشد. در حال حاضر حدود 35 درصد از مقالات این مجله معتبر از کشورهای بین المللی میباشد که یکی از اهداف اصلی این تغییر ناشر، ارتقا تعداد مقالات بین المللی و افزایش نفوذ و ارجاعات میباشد. انتشارات "بریفلند" از محققان دانشگاهی دعوت به عمل می آورد تا مقالات Original Article و Meta-Analysis خود را برای انتشار به این مجله ارسال بفرمایند. این سومین مجله از حوزه علوم دارویی است که توسط انتشارات بریفلند منتشر میشود.

شرط نویسندگی در یک مقاله حضور در تمامی مراحل تحقیق است و نه بعد از سابمیت

هر نوع تبلیغ که با عناوین فریبنده مانند "مشارکت در مقاله" منجر به "فروش نویسندگی" شود، نه تنها در عرصه بین الملل و بلکه حتی در همین کشور ما نیز "جرم" محسوب شده و خاطیان (فروشنده و خریدار) هر دو مجرم میباشند. شرط اساسی برای درج نام شما به عنوان "نویسنده" در یک مقاله، "مشارکت فعال در پژوهش" از ابتدای طرح پژوهشی است. دانشجویان ما مراقب این تبلیغات باشند و اساتید ما نیز مرتب این موضوع را به دانشجویان جدیدتر یادآوری کنند تا خدای نکرده آبروی علمی شما به باد نرود. از مسوولین اجرایی کشور در حوزه پژوهش هم انتظار میرود که با این پدیده شایع مبارزه جدی نمایند.

برگزاری وبینار آموزشی توسط انتشارات بریفلند با همکاری دانشگاه شهید بهشتی

در راستای هم اندیشی و بهره مندی از تجارب یکدیگر به ویژه در مورد رعایت اصول اخلاق در نشر، وبینار"داوری مقالات علوم پزشکی از منظر اصول اخلاق در نشر"، روز چهارشنبه 18 اسفند 1400 (ساعت 10:30 الی 12:30) و همچنین روز دوشنبه 23 اسفند 1400 (در همان ساعت قبلی) توسط انتشارات بریفلند با همکاری انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار خواهد شد. علاقمندان میتوانند علاوه بر حضور آنلاین در وبینار، از مطالب آن بصورت آفلاین نیز بهره ببرند. 

 

     
اطلاعیه به کاربران محترم فارسی زبان

با افتخار به استحضار کلیه اساتید گرامی و همراهان ارجمند میرسانیم که از ابتدای سال 2022، بزرگترین و جامع ترین به روزرسانی پرتال انتشارات بریفلند به همت متخصصان توانمند ایرانی انجام شده و در واقع "نسل پنجم" از نرم افزار مدیریت مجلات دانشگاهی به نام NeoScriber همزمان با پانزدهمین سالروز تولد بریفلند مورد بهره برداری قرار گرفت. این پرتال تنها پرتال تخصصی مدیریت مجلات دانشگاهی است که امکان سابمیت، داوری و نشر یکپارچه مقالات دانشگاهی را فراهم میکند. به کمک این پرتال مجلات میتوانند به راحتی اقدام به جذب داوران و نویسندگان بین المللی نمایند.

واکاوی یک بند از دستورالعمل ارزشیابی فعالیت‌های تحقیقات و فناوری در دانشگاه‌های علوم پزشکی

مطابق با آخرین دستورالعمل ارزشیابی فعالیت‌های تحقیقات و فناوری در دانشگاه‌های علوم پزشکی، چنانچه یک عضو هیات علمی مقاله ای در یکی از مجلات نمایه شده در امرجینگ سورس بدهد، امتیازش حتی از اسکوپوس (!!؟) پایین تر است. طبق این دستورالعمل، امتیاز در نظر گرفته شده برای مقالات نمایه شده در مجلات ESCI از 2 به 0.75 کاهش یافته است. یعنی تا سال گذشته مقالات هر دو نمایه ESCI و SCIE یک امتیاز مشابه داشتند، اما از امسال این امتیاز به حدود یک سوم کاهش یافته است. این تغییر که از امسال برای پژوهشگران ایجاد شده است، نه تنها موجب محدودیت و فشار بیشتر برای نویسندگان خواهد شد بلکه طبق معیارهای بین المللی (درج شده در سایت Clarivate) نیز اشتباه بوده و در نهایت موجب خسران وقت و انرژی همه پژوهشگران ایرانی میشود. از سوی دیگر، مجلات ایرانی نمایه شده در ESCI هم از این دستورالعمل متضرر خواهند شد. آیا در شرایط افزایش سخت گیری از سوی ناشرین خارجی در پذیرش مقالات ایرانی (و فست ریجکت مقالات ایرانیان به دلیل تحریم)، این کار (یعنی کم ارزش کردن مجلات امرجینگ ایرانی) معنای دیگری غیر از خودتحریمی هم دارد؟ از معاون جدید تحقیقات و فناوری و کارشناسان جدید ایشان درخواست میشود که با بازنگری در این قانون، موجب تسهیل فعالیت پژوهشی اعضا هیات علمی را فراهم نمایند.

نویسندگان و داوران مراقب جعل در تصاویر باشند

کلونینگ در تصاویر به معنی کپی کاری در بخش یا بخشهایی از یک تصویر اصلی یا Original image است که با سونیت و با هدف گمراهی خوانندگان از سوی نویسنده یک مقاله علمی انجام میشود. این کار در قوانین مبارزه با تقلب در نشر، جرم محسوب شده و قابل اغماض نبوده و نیاز به تحقیقات پیچیده ندارد و به راحتی قابل اثبات و پیگرد میباشد. در مواقع اثبات این جرم، نیازی به تحقیق از نویسنده خاطی هم وجود ندارد مگر برای دریافت آخرین دفاعیات. زیرا ارتکاب این جرم مکتوب بوده و به راحتی قابل شناسایی است. از منظر حقوق قضا نیز "جعل" صورت گرفته و قانون جزای جعل به آن عارض میگردد. یکی از وظایف اولیه و مهم داوران مجلات علمی تشخیص و مبارزه با جعل در تصاویر میباشد.

دانلود کتاب راهنمای کبد چرب نوشته پرفسور سیدموید علویان

یکی از فعالیتهای مهم کبد، ذخیره سازی و سوخت و ساز چربی ها در بدن است. کبد طبیعی حدود ۵ گرم چربی خالص در ۱۰۰ گرم وزن خود می باشد. هرگاه مقدار چربی در کبد بیش از ۵ درصد وزن آن افزایش یابد، به این حالت “کبد چرب” گفته می شود. کبد چرب، بیماری شایعی در جامعه است و در نتیجه بسیاری از بیماریها و یا حالت های بد تغذیه ای در بدن ایجاد می شود. کتاب راهنمای بیماران برای درمان کبد چرب حاوی نکات مهمی برای تشخیص، درمان و پیگیری بیمارانی است که تلاش میکنند با تغییر در رژیم غذایی و روش زندگی خود از این معضل مهم قرن رهایی یابند. کتاب حاصل تلاش و نوشته پروفسور سیدموید علویان است. این کتاب به صورت رایگان و با هدف اطلاع رسانی به همه مردم منتشر میشود.

برگزاری وبینار آموزشی اخلاق در نشر

در راستای هم اندیشی و بهره مندی از تجارب یکدیگر در رابطه با مسائل اخلاق در نشر و پژوهش، با همکاری  دانشگاه صنعتی شریف روز سه شنبه 23 آذر 1400 (ساعت 17:00 الی 19:30) یک وبینار آموزشی با عنوان "روش نگارش تعارض منافع و رعایت الزامات اخلاقی در مقالات" با ارائه و سخنرانی آقای دکتر سیدمحمد میری (مدیرعامل انتشارات بریفلند) برگزار خواهد شد.

مجلات یغماگر چه مشخصاتی دارند؟ | در هنگام ارسال ایمیلهای تبلیغاتی به نویسندگان از چه جملاتی نباید استفاده کنیم؟

برای انتشار منظم یک مجله، داشتن ورودی یا سابمیشن به تعداد مناسب در هر مجله امری است لازم و ضروری. برای جذب مقاله باید مرتب به نویسندگان مرتبط با موضوع مجله ایمیلهای تبلیغاتی فرستاد. اما آیا میتوان به هر نویسنده ای ایمیل فرستاد؟ آیا میتوان با هر ایمیلی مثلا ایمیل شخصی مجله و یا ایمیل رسمی مجله از سایر نویسندگان دعوت به سابمیت مقاله کرد؟ آیا میتوان در متن ایمیل خود هر چیزی را بنویسیم؟ پاسخ همه این سوالات خیر است. حتی برخی گروههای ناظر با دریافت این ایملیهای تبلیغاتی ممکن است مجله شما را به لیست سیاه پرداتوری یا یغماگر معرفی کنند. لذا ارکان اجرایی مجله باید آگاه باشند که  از ارسال ایمیلهای زیاد با جملات فریبنده به نویسندگان جدا خودداری نمایند.

ساز ناکوک برخی دانشگاههای علوم پزشکی در ارزشیابی مقالاتی که در امرجینگ نمایه میشوند با قوانین وزارتین همخوانی ندارد

از سال 2015 که امرجینگ سورس یا Emerging Source of Citation با نام مخفف ESCI توسط موسسه اصلی Clarivate تاسیس شد، تاکنون بیش از 7740 مجله در آن نمایه شده اند. این پایگاه یکی از پایگاههای اصلی Web of Science بوده و علیرغم اینکه به  در آیین نامه ارتقا و ارزشیابی فعالیتهای پژوهشی دانشجویان و اعضا هیات علمی دانشگاهها به صراحت از آن به عنوان یکی از نمایه ها سطح یک نام برده شده است، اما متاسفانه به دلیل سو برداشت و یا تفسیر شخصی برخی کارشناسان دانشگاهی هنوز برخی دانشگاههای شهرهای کوچکتر از آن با شک و تردید یاد میکنند و موجب زحمت فراوان برای دانشجویان و سرگردانی آنها میشوند. معتقدیم اجبار دانشجویان به انتشار مقاله در هنگام فارغ التخصیلی خودش ظلم بزرگی به دانشجویان است. پس آنرا بدتر و غیرقابل تحمل تر نکنیم. به امید حاکمیت عقل در ارزشیابی علم کشور.