انتشارات الزویر در آخرین اقدام خود و بطور هماهنگ برای حل یک مشکل بوجود آمده از همه مشترکین ایرانی خود تقاضای کمک نموده است. این انتشارات به تمامی کمک سردبیران (Associate Editors) ، داوران (Reviewers) و یا نویسندگان (Authors) ایرانی در بانک اطلاعاتی خود ایمیل زده و با بیان مشکل ایجاد شده از آنها تقاضای کمک کرده است. مشکل چیست و چرا باید این اتفاق برای ما بیفتد؟ سابقه این موضوع چیست و چه راهکاری برای مسوولین فعلی وزارت بهداشت و درمان و آموزش کشور پیشنهاد میشود؟
انتشارات الزویر – به عنوان یکی از اولین تحریم کنندگان علمی ایرانیان- در آخرین اطلاعیه رسمی خود خبری امیدبخش و مثبت برای محققان ایرانی دارد. الزویر بیان نموده است که برای رفع مشکل تحریمهای علمی آمریکا علیه ایرانیان، تقاضای رسمی خود را به OFAC (سازمان تحریمهای آمریکا) ارایه نموده است. این پاسخ متعاقب پیگیری استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران و سردبیر مجلات دارو (DARU) و نظریه پردازی در علوم پزشکی (Medical Hypothesis) جناب آقای پروفسور عبداللهی اعلام شده است.
اخیرا و طی یک نامه رسمی از سوی الزویر مطالبی در خصوص نقش ScienceDirect و Scopus در ارتقا جایگاه و رتبه علمی ایرانیان بیان شده است که قضاوت را به عهده خوانندگان فهیم این وبگاه میگذاریم. لطفا در بخش نظرات، ما را از نظرات خود بهره مند سازید.
ششمین گردهمایی انجمن سردبیران نشریات علوم پزشکی کشور پنجم دی ماه ۱۳۹۲ در محل سالن پیامبر اعظم (ص) پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و با حضور سردبیران و نمایندگان مجلات علوم پزشکی برگزار میشود. این گردهمایی ششمین همایش از نوع خود است که امسال نیز به همت انجمن سردبیران علوم پزشکی کشور برگزار میشود.
نمایه سازی یک هدف فراگیر و آرزویی غایی برای همه سردبیران شده است. نکته اینجاست که در میان همه انواع نمایه سازها که به سه سطح کلی تقسیم میشوند، آنچه بیش از همه اهمیت داده میشود، نمایه شدن در یکی از دو سایت ISI و PubMedاست. اما آیا این همه واقعیت است؟ آیا نمایه سازهای دیگر اهمیتی ندارند؟ آیا باید آنها را فراموش نمود؟ نوشتار ذیل به بررسی یکی از نمایه سازهای به ظاهر کم اهمیت ولی ارزشمند میپردازد.