شماره 75 / 2020-10-31 / 8 مقاله
خدمتی نوین از انتشارات کوثر با هدف انتشار بین المللی و توزیع در سایت آمازون

انتشارات کوثر آمادگی خود را برای انتشار تخصصی کتب اعضا محترم هیات علمی دانشگاههای کشور اعلام میدارد. اعضا محترم هیات علمی یا نمایندگان نشر دانشگاههای علوم پزشکی کشور میتوانند برای انتشار و توزیع بین المللی کتب دانشگاهی خود با ما در تماس باشند.

بررسی یک خطای فراگیر و مهم در مجلات ایرانی

"کپی رایت" یا "حق تکثیر" حقی است که مالک اثر بر روی هر مطلب منتشره تبیین میکند. سازمان copyright.com دارای نمایندگی رسمی در همه کشورهای عضو "معاهده کپی رایت" میباشد. هر کشوری که عضوی از این معاهده بین المللی باشد میتواند از مزایای حفظ حقوق مولفین و مصنفین بهره ببرد. متاسفانه به دلایل متعدد و خارج از این مقاله ایران تاکنون موفقیت به عضویت در این معاهده نشده است لذا نماینده قانونی برای کپی رایت در ایران وجود ندارد. این بدان معنی نیست که انتشارات ایرانی میتوانند بدون رعایت کپی رایت، اقدام به تکثیر مطالب در کتب و نشریات خود نمایند زیرا هر مجله با داشتن ISSN از قوانین و قواعد بین المللی کتابخانه ای دنیا تبعیت میکند و موسسه اصلی issn.org در فرانسه در صورت عدم رعایت قوانین کپی رایت قادر به تعلیق و یا ابطال ISSN میباشد.

آیا سیستم آموزش دکترا در ایران سابقه ای از این برخوردهای قانونی و قاطعانه را دارد؟

دانشگاهی در ژاپن پس از بررسی دقیق محتوای پایان نامه یک دانشجوی دکترا مدرک PHD وی را بازپس گرفت و نام وی را در سایت دانشگاه به عنوان متخلف منتشر نمود. آیا در کشور ما سابقه تقلب های اینچنینی در دانشگاهها وجود دارد؟ اگر بلی، آیا دانشگاههای ما سابقه و یا اسم افراد متخلف را (پس از اثبات در دادگاه قانونی) به اطلاع همه رسانیده است؟ جایگاه ما در بیان صادقانه و عادلانه موارد خلاف اخلاق در نشر در دنیا چگونه است؟

آیا تربیت پژوهشگرانی ایرانی عاشق اچ ایندکس مشکلی دارد؟

خودارجاعی یا Self-citation یعنی ارجاع دادن غیرعلمی یک نویسنده به مقالات غیرمرتبط خود در مقاله ای که نویسنده آن خودش میباشد. این نوع خطا در گروه خطاهای دستکاری در ارجاعات یا Citation Manipulation دسته بندی میشوند. در این نوع خطا، نویسنده با هدف افزایش H-index خود اقدام به درج منابعی از خود در یک مقاله از خود بکند و منابعی را ذکر کند که ارتباط علمی با مقاله اصلی ندارند. در مباحث اخلاق در نشر "خودارجاعی" جرم محسوب میشود که در صورت اثبات، مجله موظف به بازپس گیری مقاله میباشد. در این خبر به بررسی مقاله ای میپردازیم که اخیرا در مجله Trends in Research منتشر شده است. مقاله ای با 182 کلمه و 212 منبع از نویسنده اول آن مقاله. آیا این معضلات ارتباطی با تربیت پژوهشگران ایرانی عاشق اچ ایندکس هم دارد؟

با هدف آموزش سردبیران و اعضا هیات تحریریه مجلات ایرانی | به همراه لینک دانلود برای استفاده شخصی

بدینوسیله مفتخریم به اطلاع دانشگاهیان محترم به ویژه سردبیران و اعضا محترم هیات تحریریه مجلات برسانیم که با هدف آموزش و توانمندسازی سه کتاب با عناوین زیر از مجموعه انتشارات کوثر منتشر و برای دسترسی آسان و همگانی در کتابخانه های ملی و بین المللی قرار گرفت. برای دریافت لینک دانلود به اصل خبر مراجعه نمایید.

معرفی کتاب 1 | انتشارات کوثر

در نشر مجلات علمی پژوهشی هم سرعت تغییرات و ایجاد قابلیتهای جدید بسیار سریع میباشد.

معرفی کتاب 3 | انتشارات کوثر

ژورنالیسم دانشگاهی علمی به‌روز و پل ارتباطی بین متخصصان برنامه‌نویسی و نشر است؛ این کتاب با تمرکز بر XML، نیازهای تولید فایل‌های کتابخانه‌ای را پوشش می‌دهد.

معرفی کتاب 2 | انتشارات کوثر

نمایه سازی یک مجله علمی پژوهشی به زبان ساده به معنی قراردادن آن مجله در یک کتابخانه میباشد.