هیئت سردبیران پایگاه خبری-آموزشی ساینیوز از کلیه محققین، پژوهشگران و خوانندگان دعوت مینماید مطالب علمی، آموزشی و خبری جدید خود را به این پایگاه ارسال نمایند.
علم سنجی دارای قوانین مدونی است که رعایت آنها بدون در نظر گرفتن اصول کلیدی این سنجش تنها یک مانع برای دانشگاهها محسوب میشود.
DOI تنها یک کد استاندارد برای افزایش کیفیت و کمیت مقالات نیست. به کمک این ابزار میتوان رتبه واقعی علمی دانشگاهها را در سایتهای معتبر تا چند پله افزایش داد. تحریمها نمیتواند موجب عدم دسترسی مجلات ایرانی به این ابزار مهم شوند. نوشتار حاضر به بررسی دو رویداد واقعی در ایران میپردازد.
سوالات متعددی برای استفاده از DOI در مجلات وجود دارد که در این نوشتار به پاسخگویی برخی از آنها میپردازیم.
دیده شدن در PubMed در میان مجلات علوم پزشکی و زیستی از اهمیت زیادی برخوردار است. آنچه حائز اهمیت است این است که چگونه میتوان در این بانک اطلاعاتی مهم و معتبر دیده شد؟ آیا اصطلاح رایج نمایه شدن در PubMed صحیح است؟ برای دیده شدن در پابمد چه راههائی وجود دارد؟ پاسخ به این سوالات را میتوانید در مقاله زیر به دست آورید.
ضریب نفوذ یا Impact Factor یکی از معیارهای علم سنجی در دنباست و مجلات نمایه شده در ISI برای افزایش ضریب نفوذ خود به راههای مختلفی روی می آورند. بعضی از این روشها اگرچه ظاهرا منجر به افزایش ضریب نفوذ آنها میشود اما در نهایت نتیجه ای غیر قابل باور در پی خواهد داشت. در زیر به بررسی روش مورد استفاده تعدادی از مجلات برزیلی برای در افزایش ضریب نفوذ مجلاتشان و نتیجه منفی آن میپردازیم.
پشته سازی یا به عبارت دیگر هم افزایی فریبکارانه ضریب نفوذ در مجلات اخیرا توسط ISI کشف و به جامعه علمی معرفی شد. تاریخچه و جزییات این پدیده در این مقاله مورد بررسی قرار گرفته است.
پس از گذشت حدود سه سال از ایجاد و بهره برداری از پرتال مجلات وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برآن شدیم تا ضمن بررسی نقادانه از این پرتال راهکارهای مناسب جهت اصلاح ساختاری این پروژه نیمه تمام را ارایه دهیم.